Krig og Kunst i medierne

Presse om bataljemaleriet før 2016


26/05
Aflyttet uge 21, 2012
Krigen i Kunsten: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot har netop udvidet samlingen af batalje-malerier med nye billeder af Mathilde Fenger og Simone Aaberg Kærn, der begge to har besøgt danske soldater midt i krigen. Den ene af kunstnerne, Simone Aaberg Kern, fortæller om at male ved fronten i Libyen – og så har aflyttets vært et problem: Han vil ikke mistænkeliggøres og logges af staten som skummel kriminel. Men hvad kan der gøres ved det?  Anders Kjærulff

18/12
Bataljemaleri – Simone Aaberg Kærn og Ole Comoll Christensen
I efteråret 2011 rejste billedkunstner og dokumentarfilminstruktør Simone Aaberg Kærn til Libyen for at skildre krigens afslutning. Med sig hjem havde hun en stak skitser og fotos, der nu skal omdannes til et maleri af krigen, også kaldet et bataljemaleri. Simone har bedt sin nye nabo, tegneren Ole Comoll Christensen om at komme med hans blik på, hvordan man kan skildre flere stemninger og historier i et maleri. Simone Aaberg Kærn.

18/03
AK 24syv 18-03-2013 (1) – (2)
Krigskunst med Simone Aaberg Kærn, der senest har påført en række danske politikere blodige sår. Reportage fra weekendens j-popcon, hvor japanske tegneseriefigurer bliver gjort levende. Desuden tager vi Proletartesten. Og så spørger vi, hvorfor der alligevel ingen penge er til danske musikere via youtube. PS. Kashmir er albumaktuelle – vi spiller det længste nummer fra pladen… René Fredensborg.

15/04
AK 24syv 15-04-2014 (1)-(2)
I 2011 bestilte Det Nationalhistoriske Museum i Hillerød en række malerier som skulle skildre den danske krigsindsats de sidste 10 år. Men efter kritik fra forsvaret (billedet) blev det ene maleri blev aldrig malet færdig. Otto Lerche Kristiansen

Berlingske starter pressen omkring udstillingen Krig, kunst og Danmark på Holsterbro Museum, forsiden venter på, at der skal blive valgt en ny Pave- det bliver der ikke den dag og istedet får Berlingskes abonnenter Kærns politikere påført krigensår, lige på ind på morgenbordet. Det bliver til en del TV indslag og avis artikler hvor kunstneren og veteranen Martin Nore, som Kærn er mentor for, kommer til orde. Nore fortæller om krigens konsekvenser og om hvordan har foreslog Kærn, at give soldaternes sår til politikerne så folk kan relatere til nogen de kender.

Kunstneren Simone Aaberg Kærn har påført en række danske politikere soldaternes sår for at os til at tænke over konsekvenserne af krig.


Kristeligt dagblad, 2014-09-22, Sektion 1, s. 7
Kunst skal tage livtag med sin samtid, mener billedkunstner og pilot Simone Aaberg Kærn. Og virkeligheden i disse år er, at Danmark er i krig. Derfor er Kærn gået med i krig ved blandt andet at skabe et missionsmærke til de danske redningshelikoptere i Afghanistan

Kunstneren anser artikler og rapportager foretaget på baggrund af aktindsigten samt aktindsigten selv, som en del af værkets værken.


 Information, 2013-03-20, Sektion 1, s. 14-15

 Udstillingen ’Krig, kunst og Danmark’ har fået stor opmærksomhed, selv om den hverken er særlig original eller genial, siger en af billedkunstnerne bag. Kunst, der behandler krig, er sjældent i Danmark, og bag uoriginaliteten kan opmærksomheden åbne for debat om indholdet, lyder det fra ekspert

Forsvaret tema nummer om Libyen krigen 

DEADLINE Krig i Kunsten

29. december 2011


Mod himlen
Weekendavisen, 2004-04-16, Kultur, s. 11
Billedkunstneren og piloten er modtager af Danske Kunstkritikeres Pris 2003

Fra Lille Skensved til Kabul : Simone Aaberg Kærns iscenesættelse af luftrummet
Is part of: Kulturo, Årg. 15, nr. 28 (2009), S. 77-81
AROS – SIMONE AABERG KÆRN – OPEN SKY

AROS 07. AUGUST – 05. OKTOBER 2008
RoS Aarhus Kunstmuseum havde fornøjelsen at præsentere en spektakulær installation, som tidligere gennembrød luftrummet over os og lagde hundredvis af kilometer bag sig. Der er tale om ophængningen af det 6 meter lange og 9 meter brede Piper Colt propelfly, som er hovedværket i sensommerens eventyrlige udstilling OPEN SKY.

SIMONE AABERG KÆRN